جوشکاری با روش الکترود سخت کاری در حال حاضر توجه بسیاری از مهندسان را به سوی خود جلب نموده است چرا که این روش جوشکاری دارای منحصر به فردترین و بی نظیرترین ویژگی ها می باشد و با داشتن فاکتورهای بسیار مقاوم، می تواند برتری بالایی را در مقایسه با دیگر روش های جوشکاری داشته باشد.
توجه نمایید که استفاده از الکترود جوشکاری به روش سخت کاری، می تواند بسیار مقرون به صرفه تر بوده و در نتیجه شما قطعات مدنظر خود را با هزینه های کمتری تعمیر یا تولید کنید. جوشکاری با روش الکترود سخت کاری در مواردی مورد استفاده قرار می گیرد که برخی از فلزها با دیگر فلزات مجاور خود سایش داشته باشند، برای مثال غلتک ها، ریلها، شفت ها، چرخ های جرثقیل های از مهمترین این موارد هستند که به مرور زمان دچار سایش شده و نیاز به جوشکاری دارند.
البته شما می توانید از روش جوشکاری مذکور نه تنها برای تعمیر قطعات مدنظر خود بهره مند شوید، بلکه می توانید برای تولید کردن بسیاری از قطعات صنعتی نیز به راحتی از این روش جوشکاری استفاده نمایید.
همچنین توصیه می شود که در استفاده از روش جوشکاری با الکترودهای مصرفی سخت کاری به یک سری از مهمترین آیتم ها توجه ویژه ای را داشته باشید که از مهمترین این پارامترها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- میزان خوردگی های شیمیایی
- میزان خراش های مکانیکی
- درصد اصطکاک فلز ها با یکدیگر
- درصد خوردگی های مکانیکی به همراه خوردگی های شیمیایی
- نوع ماده مصرفی در جوشکاری
- نوع سطح مورد نظر برای پیاده و اجرا کردن
جوشکاران و مهندسان با تجربه و حرفه ای به خوبی می دانند که برای اجرای جوشکاری با روش الکترودهای مصرفی سخت کاری، بایستی به تمام پارامترها و عوامل خارجی توجه لازم را داشته باشند تا بتوانند بی نقص ترین جوشکاری را برای خود به ارمغان آورند. در ادامه مقاله سعی بر آن داریم تا در مورد مهمترین ویژگی های مربوط به جوشکاری با روش الکترود سخت کاری و مراحل آن توضیحات بیشتری را به حضورتان ارائه دهیم. ما را همراهی نمایید
7 ویژگی مربوط به الکترود سخت کاری
همانطور که در قسمت قبلی نیز به این موضوع اشاره شد، جوشکاری با روش الکترود سخت کاری یکی از پرکاربردی ترین روش های جوشکاری می باشد که امروزه در بسیاری از صنایع و کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین فراموش نکنید که این مدل از جوشکاری دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشد که از اصلی ترین این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- الکترودهای مصرفی سخت کاری مقاومت بسیار بالایی را در مقابل پوسته شدن دارند.
- مقاومت بالا در برابر خوردگی
- الکترودهای مصرفی سخت کاری سختی بالایی را پس از جوشکاری دارند
- مقاومت فوق العاده در برابر سایش
- مقاومت بی نظیر در برابر ضربه
- مقاومت بالا در برابر سنگ زنی و ابزارهای ساب
- جوشکاری با روش الکترود سخت کاری بسیار کم هزینه و اقتصادی می باشد.
لازم به ذکر است که در روش جوشکاری با الکترودهای مصرفی سخت کاری یا هر روش جوشکاری دیگر، فرایند مذکور تحت تاثیر عوامل بیرونی یا خارجی نیز واقع می شود که این امر می تواند انتظارات شما را در خصوص نوع جوشکاری تغییر دهد.
با این حال توصیه می شود که حتما قبل از جوشکاری مدنظرتان، شرایط و محیط مورد نیاز برای جوشکاری با الکترودهای مصرفی سخت کاری را فراهم کرده و سپس عملیات لازم را انجام دهید. برای مثال می توانید با توجه به نوع فلزهای جوش و سطحی که می خواهید جوشکاری را در آن انجام دهید، از میزان حرارت متفاوتی برای این منظور استفاده کنید.
9 مورد از کاربرد الکترود سخت کاری
از بارزترین و مهمترین مواردی که سبب شده است تا امروزه بسیاری از مهندسان به دنبال راهنمای استفاده از جوشکاری با روش الکترود سخت کاری باشند، کاربرد و موارد استفاده از این نوع الکترودها می باشد. شما هم می توانید از نزدیک با کاربرد مربوط به الکترودهای مصرفی سخت کاری از نزدیک آشنا شده و سپس با در نظر گرفتن حوزه و ردیف شکلی خود، اقدام به استفاده از این روش جوشکاری نمایید. از مهمترین و بارزترین کاربرد مربوط به جوشکاری با روش الکترود سخت کاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مناسب برای استفاده در صنعت سیمان
- مناسب برای استفاده در معادن مختلف
- مناسب برای استفاده در صنعت فولادسازی
- استفاده در صنعت ریل و راه آهن
- مناسب برای استفاده در نیروگاه های مختلف
- مناسب برای تولید و تعمیر قطعات مربوط به خودرو
- مناسب برای استفاده در صنعت کشتی سازی
- مناسب برای استفاده در صنعت قند و نیشکر
- استفاده در صنعت نساجی و چوب بری
همانطور که ملاحظه می کنید، کاربرد مربوط به الکترودهای مصرفی سخت کاری واقعا گسترده بوده و همین امر می تواند محبوبیت استفاده از الکترودهای مذکور را به دنبال داشته باشد. شما هم می توانید با توجه به فعالیت خود در یکی از صنایع یاد شده در قسمت فوق، به راحتی اقدام به استفاده از روش جوشکاری با الکترودهای مصرفی سخت کاری نموده و بهترین و مقاوم ترین جوشکاری را برای خود به ارمغان آورید.
6 مرحله جوشکاری با الکترود سخت کاری
در جوشکاری با روش الکترود سخت کاری از محدوده ی دمایی 400 تا 600 سانتی گراد استفاده می شود که این امر سختی پذیری بودن فلزهای مورد استفاده در این روش جوشکاری را نشان می دهد. همچنین جوشکارانی که قصد بهره مندی از الکترودهای مصرفی سخت کاری را دارند، بایستی با تمام مراحل مربوط به این روش جوشکاری آشنایی کافی را داشته باشند تا بتوانند در کمترین زمان ممکن بهترین و مقاوم ترین جوشکاری را انجام دهند.
همچنین بخوانید : تفاوت سیم جوش و الکترود جوشکاری
جوشکاری با روش الکترود سخت کاری نیازمند طی کردن یک سری از مهمترین مراحل می باشد که از اصلی ترین مراحل مورد استفاده در روش جوشکاری با الکترودهای مصرفی سخت کاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قطعات مدنظرتان را گرم کرده و آنها را به دمای آستنیتی برسانید تا بتوانید به راحتی فرایند جوشکاری را طی نمایید.
- برای رسیدن به استحاله تبدیل آستنیت می توانید مرحله سرد کردن را طی کنید.
- قطعات مدنظر خود را می توانید در روغنی که دمای آن بین 50 تا 150 سانتی گراد می باشد، جوش دهید.
- قطعات را در هوای معمولی هوا قرار داده و اجازه دهید تا سرد شوند.
- مرحله دیگر را بازپخت شکل داده است که محدوده ی دمای آن را 550 تا 570 درجه سانتی گراد شکل داده است.
- مرحله آخر جوشکاری با الکترودهای مصرفی سخت کاری را ماشینکاری ناحیه جوشکاری شکل داده است که بایستی با ظرافت و دقت بالایی انجام شود.
8 نوع از فلزاتی که قابلیت جوشکاری با الکترود سخت کاری را دارند
بسیاری از مهندسان و جوشکاران، جوشکاری با روش الکترود سخت کاری را در قالب برندهای ARMOR و TOUCHWELD می شناسند. همچنین جالب است بدانید که با بهره مندی از چنین الکترودهایی می توانید عمر مفید بسیاری از قطعات را نیز افزایش داده و سخت ترین جوش را به وجود آورید. شما می توانید جوشکاری با روش الکترود سخت کاری را بر روی فلزهای بسیار متعددی پیاده کنید که از مهمترین و اصلی ترین این فلزها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آلیاژهای پایه مسی
- آلیاژهای پایه نیکل
- چدن ها
- فولادهای کربنی ساده
- فولادهای کم آلیاژ
- فولادهای زنگ نزن
- آلیاژهای آهنی کاربیدی
- آلیاژهای آهنی مارتنزیتی
مهمترین استاندارد مورد توجه در جوشکاری با روش الکترود سخت کاری
جوشکاری با روش الکترود سخت کاری نیازمند حساسیت های بسیار بالایی نیز می باشد به طوری که برای این مدل از روش جوشکاری شما می توانید استانداردهای بسیار متعددی را مورد مشاهده قرار دهید که از مهمترین و ضروری ترین این استانداردها می توان به استاندارد 8555 DIN اشاره کرد.
توجه نمایید که در استاندارد 8555 DIN می توانید میزان سختی مربوط به نوع آلیاژ ها را به شکل طبقه بندی شده مورد توجه قرار دهید. همچنین استاندارد مذکور می تواند ویژگی های مربوط به هر یک از فلزهای نیز آشکار کرده و آنها را با توجه به نوع سختی فلزها مورد طبقه بندی قرار می دهد.
افرادی که می خواهند برای تعمیر یا تولید قطعت مدنظر خود از جوشکاری با روش الکترود سخت کاری استفاده کنند، می توانند در مورد استاندارد 8555 DIN و سایر استانداردهای موجود در این روش، اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورده و سپس از آن بهره مند شوند.
فیدساکو فروشنده انواع الکترود جوشکاری و سیم جوش
فیدساکو فروشنده محصولات با کیفیت الکترود سخت کاری می باشد و همچنین از دیگر محصولات فیدساکو می توان به الکترود جوشکاری ، سیم جوش ، ملزومات جوشکاری و مواد مصرفی جوشکاری اشاره کرد.
و در پایان توجه داشته باشید که شما می توانید برای خرید بهترین نوع الکترود سخت کاری، سیم جوش توپودری ، روکش دار، زیرپودری و غیره به راحتی از فروشگاه فیدساکو اقدام نمایید. همچنین می توانید در صورتی که با مشکلی مواجه شدید، با متخصصان و همکاران ما با شماره های 09122089054 – 02126209336 در ارتباط بوده و از این طریق دقیق ترین و مهمترین اطلاعات را به دست آورید.