مقالات

راهنمایی جوشکاری با اینورتر

راهنمای جوشکاری با اینورتر

مدتی است که جوشکاری با اینورتر رواج بسیاری یافته است . اینورترهای جوشکاری در بخش صنعت مورد استفاده فراوان دارند البته در بخش خانگی هم می توان به خوبی از آنها بهره برد به شرط آنکه راه ایمن استفاده از آن را بدانیم. اگر تمایل دارید تا نحوه کار با دستگاه جوشکاری با اینورتر را بدانید تا در مواقع لزوم بتوانید از آن استفاده کنید با ادامه مقاله همراه ما باشید.

اجزای دستگاه جوشکاری با اینورتر

اگر بخواهیم با اجزای دستگاه جوشکاری با اینورتر آشنا شویم شامل:

  • بدنه

نگهدارنده اعضا

  • دسته

که برای حمل اینورتر استفاده می شود.

  • صفحه نمایشگر

نمایش خروجی جریان جوش

  • سوئیچ قدرت

وقتی این ال ئی دی روشن می شود یعنی دکمه قدرت دستگاه روشن است.

  • جریان بیشتر

زمانی که این ال ئی دی روشن می شود به معنای بیش از حد گرم شدن دستگاه می باشد.

  • دکمه قدرت جوش

تنظیم جریان خروجی دستگاه

  • دکمه قوس الکتریکی

تنظیم جریان نیروی قوس دستگاه

  • خروجی مثبت

اتصال به قطعه کار

  • خروجی منفی

نگهدارنده الکترود

راهنمای جوشکاری با اینورتر

برای شروع هر کاری ابتدا لازم است تا وسایل مورد نیاز را آماده کرده و دم دست بگذاریم. استفاده از ابزاری که ایمنی ما را در حین کار فراهم کند بسیار مهم و حیاتی است.

لوازم مورد نیاز برای جوشکاری با اینورتر

انبر اتصال جوشکاری، ماسک مخصوص جوشکاری، لباس جوشکاری، دستکش ایمن جوشکاری، کابل جوشکاری، انبر جوشکاری، الکترودجوشکاری، فرچه سیمی یا فلزی و سیم جوش.

نحوه کار جوشکاری با اینورتر

ما در این بخش به 5 نکته مهم درمورد نحوه کار جوشکاری با اینورتر را برای شما بررسی کرده ایم لطفا با ما همراه باشید.

1- رعایت نکات ایمنی کار

اصلی ترین و مهمترین اقدام رعایت نکات ایمنی است. در حین کار لازم است تا نکات ایمنی را از قبل انجام دهیم تا با خیال راحت بتوانیم جوشکاری با اینورتر را آغاز نماییم.

نکات ایمنی کار با اینورتر جوشکاری

پس لباس مخصوص جوشکاری را پوشیده، ماسک را میزنیم و دستکش مخصوص جوشکاری را دست می کنیم. حالا ما آماده ایم تا این کار را به بهترین شکل انجام دهیم.

2- اتصال کابل برق

کابل دستگاه جوشکاری را با نزدیکترین و سالم ترین پریز برق وصل کنیم. بعد از آن باید فیش انبر جوشکاری را به قطب مثبت دستگاه و فیش انبر اتصال را به قطب منفی دستگاه جوشکاری متصل کرده و در جهت عقربه های ساعت بچرخانیم.

3- روشن کردن دستگاه

بعد از اطمینان از انجام مراحل قبل وقت آن است تا کلید پاور دستگاه را بزنیم تا دستگاه روشن و آماده کار شود. دکمه پاور در برخی دستگاه ها در پشت آن تعبیه شده و در برخی دیگر در جلوی آن قرار دارد.

4- انتخاب الکترود مناسب

حال سطحی را که قرار است جوشکاری کنیم می سنجیم زیرا باید سایز الکترود را برای انجام کار تنظیم کنیم. الکترودها ممکن است نازک یا ضخیم باشند به هر حال ضخامت آن را با توجه به نوع و کاربردی که دارد انتخاب می کنیم.

برای صفحات ضخیم از الکترودهایی با ضخامت بالا استفاده می کنیم و در الکترودهای نازک برای صفحات و ورقه های نازک بهره می بریم. پس از انتخاب الکترود مورد نظر باید آن را به انبر جوشکاری متصل کنیم.

انتخاب الکترود مناسب

شرکت فیدساکو با 15 سال سابقه درخشان، فروشنده آنلاین الکترودهای جوشکاری با برند مگماولد (MAGMAWELD) می باشد. شما می توانید برای خرید الکترود مورد نظر خود از طریق همین اقدام نمایید.

5- تنظیم شدت جریان

برای اینکه کار درست و مطلوب انجام شود باید شدت دستگاه جوش را با توجه به الکترودی که انتخاب شده، تنظیم کنیم. یک راه ساده برای تنظیم شدن جریان وجود دارد آن هم این است که سایز الکترود انتخابی را در 35 ضرب کنیم. عدد بدست آمده همان شدت جریانی است که باید دستگاه جوشکاری را بر مبنای آن تنظیم کنیم.

مرحله عملیاتی جوشکاری با اینورتر

با گذر از مراحل قبل، به مرحله ای رسیدیم که باید با دستگاه جوشکاری با اینورتر شروع به جوشکاری روی قطعه مورد نظر کنیم. انبر جوشکاری را به قطعه نزدیک کرده تا ایجاد قوس الکتریکی بین الکترود و قطعه باعث شود تا الکترود ذوب شده و روکش اطراف آن جوش بخورد. در حین انجام کار نزدیک کردن بیش از اندازه الکترود به قطعه باعث می شود تا بهم بچسبند.

مرحله عملیاتی جوشکاری با اینورتر

1- تمیز کردن قطعه کار

پس از اطمینان از اینکه قطعه جوش خورد با فرچه سیمی یا فرز باید سطح قطعه را تمیز کنیم تا صیقلی شود.

2- زاویه جوشکاری

زاویه و سرعتی که با آن جوشکاری میکنیم بسیار حائز اهمیت است و در نتیجه ی کار تاثیر بسزایی دارد. چنانچه حرکت الکترود با سرعت زیادی انجام گیرد، باعث می شود تا نفوذ جوش کم باشد و اگر سرعت حرکت الکترود کم باشد برعکس باعث می شود نفوذ جوش زیاد شود.

مرحله عملیاتی جوشکاری با الکترود

اگر زاویه جوشکاری کمتر و عمود تر انجام شود عمق جوش بیشتر خواهد بود و چنانچه زاویه جوشکاری به خط عمود بیشتر باشد، نفوذ جوش کمتر است.

3- آرک فورس

سیستمی است که می تواند در کنترل قوس جوشکاری کمک شایانی کند. این سیستم می تواند در انواع اینورتر جوشکاری تعبیه شود که کاربر میزان عمق جوش را با آن تنظیم نماید. از مزایایی که می توان برای استفاده از این سیستم بیان کرد شامل موارد زیر است:

  • افزایش کیفیت جوش
  • افزایش کاربری
  • افزایش قدرت جوشکاری در الکترودهای سلولزی
  • مانع از چسبیدن الکترود به قطعه کار
  • مانع سوراخ شدن قطعه بر اثر زاویه نامناسب

نکات مهم ایمنی در حین جوشکاری با اینورتر

  1. قبل از انجام جوشکاری حتما از لباس مخصوص، دستکش مخصوص جوشکاری و ماسک استفاده نمایید.
  2. دستگاه را قبل از شروع کار تنظیم نمایید تا سطح عمق جوش متناسب باشد.
  3. اگر می خواهید مطمئن شوید که تنظیم دستگاه جوشکاری درست است می توانید به عنوان تست از قطعه دیگری استفاده کنید و پس از اطمینان بر روی قطعه اصلی پیاده نمایید.
  4. اگر قطر الکترود زیاد است سرعت حرکت الکترود را کاهش دهیم تا نتیجه کار مطلوب باشد و رسوب آن مطابق اندازه و مناسب باشد.
  5. انتخاب مناسب انبر جوشکاری بسیار مهم و ضروری است زیرا در صورتی که با شدت جریان دستگاه مطابقت نداشته باشد و شدت جریان بیش از حد تحمل آن باشد سبب سوختن انبر خواهد شد و چنانچه قابلیت تحمل انبر بیش از شدت جریان باشد استفاده از آن برای کاربر سخت خواهد بود.
  6. اگر روکش دور الکترود ریخته است استفاده از آن مناسب نیست و چنانچه به این نکته مهم توجه نشود سبب چسبیدن الکترود به سطح قطعه خواهد شد.
  7. اطمینان پیدا کنید که کابلی که از آن استفاده می کنید با شدت جریان همخوانی داشته باشد وگرنه باعث سوختن کابل خواهد شد.
  8. دستگاه های جوشکاری ضد آب برای کار در محیط های بارانی و مرطوب مناسبتر می باشند.
  9. یکی از نکات ایمنی در جوشکاری برای پیشگیری از خطر برق گرفتگی در حین انجام جوشکاری با اینورتر تنظیم ولتاژ برق است که نباید از 36 ولت در محیط های خشک و 12 ولت در محیط مرطوب بیشتر باشد.
  10. قبل از اینکه مرحله جوشکاری را شروع کنیم بهتر است سطح را با فرچه تمیز کرده تا کیفیت کار مطلوب و مناسب شود.
  11. پس از پایان کار کلید دستگاه جوشکاری را به حالت خاموش در آوریم.
  12. سه شاخه دستگاه جوشکاری را از پریز برق جدا کنیم.
  13. کابل و سه شاخه را در کنار دستگاه در جای مناسب و دور از رطوبت قرار دهیم.
  14. کابل ها و انبر اتصال را جمع کرده و در جای مناسب قرار دهیم.

نکات مهم قبل از شروع جوشکاری با اینورتر

  • در زمان استفاده از دستگاه جوشکاری با اینورتر اطمینان حاصل کنید که دستگاه با زمین در اتصال باشد.
  • دقت کنید که بر روی دستگاه جوشکاری گرد و غبار و روغن نباشد زیرا ازدیاد گرد و غبار و روغن بر بدنه دستگاه باعث کاهش طول عمر و دوام آن خواهد شد.
  • مطمئن شوید که جریان برق برقرار است.
  • گیره های الکترود باید مجهز به سپرهای ایمنی باشد تا مبادا دست کاربر بر اثر حرارت آسیب ببیند.
  • سیلندرهای اکسیژن در معرض نور مستقیم خورشید، مشعل های جوشکاری و جرقه نباشند.
  • کابل و سه شاخه سالم باشند و در آن نشانه هایی از قطعی و زدگی مشاهده نشود.
  • اگر قطب های دستگاه جوش را اشتباه بزنیم و جای قطب های مثبت و منفی را جابجا متصل کنیم، کیفیت جوش بر روی قطعه بسیار پایین خواهد بود.
  • اگر انبر یا گیره اتصال در دسترس نداشته باشیم با اتصال سر کابل قطب منفی به قطعه می توانیم اتصال برقرار کنیم.
  • اگر از الکترودی با قطر زیاد برای جوش در صفحه نازک استفاده کنیم حتما قطعه سوراخ خواهد شد و چنانچه از الکترودی با قطر کم برای جوش دادن صفحه ای ضخیم استفاده کنیم جوش ضعیفی بر روی قطعه ایجاد خواهد شد که در هر دو مورد کار با اشکال مواجه خواهد شد.
  • در برخی مواقع به دلیل اضافه بار ممکن است که به طور ناگهانی دستگاه توقف کند در این زمان نیازی به خاموش و روشن کردن دستگاه نیست بلکه پس از خنک شدن خود دستگاه خاموش می شود.
  • برای خنک شدن دستگاه هیچگاه از آب استفاده نکنید زیرا باعث عدم استحکام جوش خواهد شد.
  • اگر مدت زمان زیادی از دستگاه جوشکاری استفاده نمی کنید حتما روی آن را با روکش ضد آب بپوشانید.
  • از برخورد انبر اتصال ها با یکدیگر جلوگیری کنید.
  • برخی از دستگاه های جوشکاری با اینورتر دارای یک ولوم دیگر برای تنظیم میزان عمق جوش می باشد. این ولوم به کاربر این امکان را می دهد که برای جوشکاری های خاص که نیاز به جریان بالایی دارد، بدون سوراخ شدن قطعه، عملیات جوشکاری را به خوبی انجام دهد.
  • چنانچه مادگی های جلوی دستگاه خراب شده اند، بی درنگ اقدام به تعویض آن نمایید زیرا با گذشت زمان کوتاهی باعث بوجود آمدن عیب در دستگاه خواهد شد.

فیدساکو فروشنده انواع الکترود جوشکاری و سیم جوش

فیدساکو فروشنده انواع محصولات با کیفیت الکترود جوشکاری ،سیم جوش ، ملزومات جوشکاری و  مواد مصرفی جوشکاری می باشد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مشخصات محصولات جوشکاری با شماره 02126209336 تماس حاصل فرمایید.

همراهان گرامی توجه داشته باشید در هنگام جوشکاری با الکترود به نور حاصل از جوشکاری بدون داشتن ماسک مخصوص نگاه نکنید زیرا چشم دچار برق زدگی شده و سیاهی خواهد رفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =