مقالات

معرفی انواع اینورترهای جوشکاری

معرفی انواع اینورترهای جوشکاری

اینورترهای جوشکاری در دونوع جریان ثابت و ولتاژ ثابت وجود دارند. این دستگاه در بسیاری از صنایع وابسته به جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله قصد داریم به معرفی این سیستم‌ها بپردازیم و برخی از ویژگی‌ها و مزایای آن‌ها و هم‌چنین نحوه عملکرد دستگاه‌های جوش اینورتر را توضیح دهیم.

جوشکاری، در حقیقت به عملیاتی گفته می‌شود که طی آن، دو فلز شبیه به هم به وسیله ذوب، به یکدیگر چسبانده می‌شوند. در حال حاضر برای انجام عملیات جوشکاری، دستگاه‌های مختلفی توسط شرکت‌ها و کشورهای متعدد، طراحی و تولید می‌شوند.

یکی از انواع این دستگاه‌ها، دستگاه اینورتر جوشکاری است. منبع تغذیه این دستگاه، قادر است جریان بالایی را برای جوشکاری فراهم کند.

 اینورترهای جوشکاری

این سیستم دارای این قابلیت است که با استفاده از چند رکتیفایر و هم‌چنین سوئیچ، جریان متناوب 60 هرتز AC برق ورودی را به جریان DC خروجی مبدل گرداند. لازم است این نکته را نیز در نظر داشته باشید که مقدار ولتاژ خروجی از این دستگاه، قابل تنظیم است و هم‌چنین می‌توان در طول انجام فعالیت‌های جوشکاری، آن را توسط نرم افزارهای کامپیوتری کنترل نمود.

 اینورتر جوشکاری چیست؟

اینورترهای جوشکاری، در حقیقت نسل جدیدی از دستگاه‌ها و ترانس‌های جوش هستند و کارایی‌های بسیار بالایی هم دارند. به طور معمول، در ساخت و طراحی این سیستم‌ها از تکنولوژی IGBT استفاده شده است. این نشانه، مخفف عبارت insulated Gate Biplor Transistor است.

وظیفه این فناوری، این است که به افزایش فرکانس در این نوع از دستگاه‌های جوشکاری، کمک کند. این عامل نیز سبب شده است تا سایز و هم‌چنین ابعاد و وزن این دستگاه‌ها کاهش پیدا کند و از طرف دیگر در اتلاف و مصرف انرژی نیز به میزان زیادی، صرفه جویی گردد که باعث شده، نسل جدید این دستگاه‌های جوشکاری در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

کاربردهای انواع اینورترهای جوشکاری

اینورترهای جوشکاری به دلیل مزایای بسیار و قابل توجهی که دارند توانسته‌اند جایگاهی مناسب را در صنایع، به دست آورند. از این رو این ابزار، دارای کاربردهای مختلف در صنایع متفاوت هستند.

از جمله، این سیستم‌ها را می‌توان در صنایع هوا و فضا مورد استفاده قرار داد. در طرح‌های مختلف صنعتی از جمله ساخت خطوط و لوله‌های نفتی نیز از این دستگاه‌ها برای جوشکاری، استفاده می‌شود.

انواع اینورترهای جوشکاری

 

 

صنایع تولید خودرو و ماشین آلات صنعتی نیز از دیگر صنایعی هستند که دستگاه‌های اینوتر جوش را به کار می‌برند. در کارخانه‌های صنایع شیمیایی و صنایع کشتی سازی نیز این دستگاه‌ها دارای کاربردهای وسیعی هستند. خطوط ریلی، ساخت تجهیزات ریلی، انجام پروژه‌های ساختمانی و … نیز از دیگر موارد به کارگیری این سیستم‌های نسل جدید است.

نحوه عملکرد اینورترهای جوشکاری

نحوه عملکرد اینورترهای جوشکاری بدین ترتیب است که در ابتدا برق شهری متناوب توسط یکسوکننده به کار رفته در دستگاه اینورتر، به جریان مستقیم یعنی به DC تبدیل می‌شود و سپس وارد واحد اینورتر می‌شود.

در این بخش، جریان DC به جریان AC تبدیل می‌شود. برای اینکه این جریان بتواند به ولتاژ مناسبی برای جوشکاری تبدیل شود در این مرحله وارد ترانس رکتیفایر می‌شود.

این عامل سبب می‌شود تا جریان آن برای انجام عملیات جوشکاری به نقطه مناسبی دست یابد. اما این ولتاژ نیز فرکانس‌های بالا و نامطلوبی دارد. بنابراین در این مرحله، جریان برق از یک طبقه یک سو ساز، عبور می‌کند. این طبقه شامل دیوزهای با فرکانس بالا است که دیوزهای سریع نام دارند.

نحوه عملکرد اینورترهای جوشکاری

 

 

از این طریق جریان برق می‌تواند به ولتاژ DC تبدیل شود. جریان به وجود آمده، جریانی مناسب و مطلوب برای انجام عملیات جوشکاری است. لازم است بدانید که دستگاه‌های جوش اینورتر دارای این قابلیت هستند که بتوانند ولتاژ خروجی با فرکانس بالا 100 KHZ ایجاد کنند. بنابراین نسبت به دیگر انواع دستگاه‌های جوش، دارای مزیت و برتری هستند.

6 مزیت استفاده از اینورترهای جوشکاری

دستگاه‌های جوش اینورتر دارای چندین مزیت عمده هستند. از جمله این مزایا می‌توان سبکی وزن، قابلیت حمل و نقل، بازدهی بالا، کاهش مصرف برق و … را نام برد. در ادامه به شرح مفصل هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.

1- وزن کم و کوچک بودن دستگاه اینورتر

در حقیقت می‌توان گفت یکی از قابلیت‌های مهم این نوع از دستگاه‌های جوشکاری، وزن کم آن‌ها و کوچک بودنشان است. این عامل سبب شده تا انواع این دستگاه‌ها را بتوان به راحتی حمل و نقل کرد. در حقیقت این سیستم‌ها مانند یک کیف کوچک دستی هستند که می‌توانید آن‌ها را به راحتی، به مکان مورد نظر خود جهت جوشکاری انتقال دهید و یا از آن‌ها در جاهایی خاص استفاده کنید.

در طراحی و ساخت این سیستم‌ها از مبدل‌های بسیار کوچک و سبک وزنی استفاده شده است که باعث می‌شوند این دستگاه‌ها نیز کوچک باشند و قابلیت حمل و نقل ساده‌ای داشته باشند. بنابراین در صورتی که تمایل به جوشکاری در محیط‌های باریک و تنگ داشته باشید می‌توانید از این تکنولوژی‌های نسل جدید، استفاده کنید

2- توان کم برای عملیات جوشکاری

یکی دیگر از مزایای به کار گیری این اینورترهای جوشکاری، این است که اینورترها برای کارکردن، نیازمند توان کم‌تری نسبت به مدل‌های سنتی این محصولات هستند. بنابراین در صورتی که علاقه داشته باشید می‌توانید از این دستگا‌ه‌ها برای مصارف خانگی و با استفاده از برق خانگی، استفاده کنید. این دستگاه‌ها دارای این قابلیت هستند که بتوانید آن‌ها را به یک پریز عادی وصل کنید و به انجام جوشکاری مشغول شوید چراکه این محصولات، نیازمند استفاده از برق سه فاز و صنعتی نیستند.

توان کم برای عملیات جوشکاری

3- صرفه جویی بیشتر در مصرف برق

دستگاه‌های جوشکاری اینورتر، برق کم‌تری را مصرف می‌کنند. بنابراین با استفاده از این سیستم‌ها می‌توانید در مصرف برق خود صرفه جویی قابل توجهی به عمل آورید. از طرف دیگر، اینورترهای جوشکاری نسل جدید بیش از انواع دستگاه‌های جوش قدیمی، می‌توانند نوسان‌های برق را تحت کنترل خود در بیاورند و آن‌ها را تحمل کنند. بنابراین این دستگاه‌ها دارای جوش بدون قطع و وصل هستند و می‌توانند امکان جوش زنجیره‌ای را فراهم نمایند.

همچنین بخوانید : راهنمایی جوشکاری با اینورتر

دستگاه‌های جوشکاری قدیمی، نوسانات ولتاژ و هم‌چنین جریان زیادی را تحمل می‌کنند. این عامل نیز باعث می‌شود تا در حین استفاده از این ابزار، قطعی‌های زیادی داشته باشید. اما دستگاه‌های اینورترهای جوشکاری دارای فناوری پیچیده و نوینی هستند که موجب می‌شود تعداد و مقدار این نوسانات برقی و قطعی آن‌ها، به صفر برسد. این کار نیز باعث می‌شود تا از طریق این دستگاه‌ها بتوانید عملیات جوشکاری را با سرعت بیشتری انجام دهید و از طرف دیگر از ایجاد هر گونه اختلال و اشکال در روند جوشکاری خود جلوگیری کنید.

هم‌چنین لازم است بدانید که دستگاه‌های اینورتر جوشکاری، از 18 تا 22 آمپر برق استفاده می‌کنند. این در حالی است که سیستم‌های قدیمی‌تر دستگاه‌های جوشکاری، از آمپرهای بالا برای عملیات جوشکاری استفاده می‌کنند که این عامل نیز باعث می‌شود تا نوسانات برقی و قطع و وصل‌های بیشتری در این دستگاه‌ها ایجاد شود و از این طریق برق بیشتری نیز مصرف گردد.

4- امکان تنظیم جریان خروجی

دستگاه‌های اینورترهای جوشکاری، جریان خروجی منظمی را ایجاد می‌کنند. بنابراین و در صورتی که تمایل داشته باشید می‌توانید جریان خروجی از دستگاهتان را تنظیم کنید و این کار را با توجه به قطعه کاری خود و نوع جوشکاری مورد نظر انجام دهید.

امکان تنظیم جریان خروجی

 

5- راندمان و کارایی بالا

راندمان و کارایی بالا از دیگر مزایای قابل توجه این نوع از دستگاه‌های جوشکاری نسل جدید است. دستگاه‌های جوش اینورتر دارای این قابلیت هستند که بتوانند راندمان 80 تا 90 درصدی داشته باشند. این در حالی است که دستگاه‌های جوش نسل قدیم و معمولی، راندمان حدود 50 درصد و یا حتی کم‌تر از این میزان دارند.

6- سود دهی در دراز مدت

یکی از نکاتی که لازم است در زمینه این دستگاه در نظر داشته باشید این است که هر چند لازم است برای خرید این سیستم‌ها هزینه‌ای بپردازید اما این عامل را نیز در نظر بگیرید که این محصولات، به نحوی طراحی و تولید می‌شوند که بتوانند بسیاری از هزینه‌های شما را کاهش دهند. از جمله این هزینه‌ها می‌توان هزینه‌های مربوط به برق را نام برد. از طرف دیگر کیفیت خروجی عملیات جوشکاری افزایش پیدا می‌کند و در برابر، هزینه‌های مربوط به نگهداری از این سیستم‌ها با کاهش شدید مواجه می‌شود. تمامی این عوامل موجب می‌شوند تا این دستگاه‌ها بازدهی مالی مناسبی، داشته باشند.

مدت زمان جوشکاری و یا چرخه عملکرد

چرخه عملکرد یک سیستم، به مدت زمانی گفته می‌شود که دستگاه مورد نظر، می‌تواند طی آن زمان، به طور مداوم و بدون هیچ گونه وقفه‌ای کار کند.

در این صورت لازم است بدانید که دستگاه اینورترهای جوشکاری دارای قطعات گوناگونی هستند. هر چند برخی از اجزای این سیستم که کوچک‌تر نیز هستند به سرعت گرم می‌شوند اما به راحتی و در مدت زمانی کوتاه می‌توان این قطعات را خنک کرد. در دستگاه‌های جوشکاری نسل قدیم، قطعات تشیل دهنده بسیار بزرگ‌تر بودند بنابراین خنک کاری آن‌ها نیز به مدت زمان بیشتری نیاز داشت.

بنابراین می‌توان این طور نتیجه گرفت که چرخه‌های عملکرد و مدت زمان استفاده از ماشین‌های اینورتر به دلیل استفاده از ترانسفورماتورهای کوچک‌تر، بیشتر خواهد بود.

ایجاد حوضچه جوش و قوس الکتریکی مناسب نیز از دیگر ویژگی‌ها و مزایای به کار گیری این نوع از دستگاه‌های جوشکاری نسل جدید است.

اینورترهای جوشکاری هم‌چنین آلودگی صوتی ایجاد نمی‌کنند. با استفاده از این سیستم‌ها، می‌توانید انواع الکترود جوشکاری مورد استفاده قرار دهید. از جمله این الکترودها می‌توان الکترود روتیلی، قلیایی، سلولزی، و… را نام برد.

اما در برابر مزایایی که ذکر شد دستگاه‌های جوشکاری اینورتر خالی از عیب نیز نیستند از جمله معایب اصلی سیستم‌های جوشکاری اینورتر این است که نمی‌توانید آن‌ها را در صنایع و فعالیت‌های جوشکاری سنگین، مورد استفاده قرار دهید.

فیدساکو فروشنده انواع الکترود جوشکاری و سیم جوش

از جمله محصولات فیدساکو می توان به ملزومات جوشکاری و مواد مصرفی جوشکاری اشاره کرد.

لطفا جهت اطلاع از قیمتها با شماره های 02126209336 – 09122089054 تماس حاصل فرمایید.

توجه داشته باشید که اینورترهای جوشکاری را می توان به پریز برق معمولی متصل کرد و نیاز به برق صنعتی نمی باشد و به راحتی می توان مشغول به جوشکاری شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 4 =