جوشکاری استیل با الکترود كاری تخصصی و صنعتی می باشد كه از آن برای تركیب و اتصال قطعات همگون و ناهمگون استفاده میشود تا به وسیله دستگاههای مختلف مواد را با هم تركیبكرده و قطعات آلیاژی متفاوتی بدست آورند.
در این مقاله قصد داریم توضیحاتی پیرامون جوش استیل با الکترود ، مصارف و كاربردهای آن، روشهای انجام آن و توضیحاتی پیرامون الكترود ارائه دهیم بنابراین تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
روش جوشکاری استیل با الکترود
جوشکاری استیل با الکترود متصلكردن ورقهای استیل، پروفیل، نبشی، لوله، فلنج، شیرآلات، میلگرد و سایر قطعات با استفاده از جوش یا فیلر(پركننده) است كه برای این منظور از الكترود و یك هادی یا رسانا كه عموماً گاز اكسیژن یا دی اكسیدكربن است، استفاده میشود.
این صنعت همواره در حال پیشرفت بوده است و هر روزه دستگاه های مجهز تر و مدرن تری به بازار عرضه میشوند. نكته مهم در مورد روش جوشکاری استیل با الکترود، تمیز بودن قطعات فولاد ضد زنگ و میزان فولاد كربن است؛ زیرا فولاد كربن میتواند منجر به زنگزدگی شود. نوع فیلرها و الكترودها نیز در جوشکاری استیل با الکترود از اهمیت برخوردارند.
مهمترین فاكتورها در انجام جوشكاری عبارتند از روش جوشكاری، كاربرد تجهیزات و فلزات گوناگون در كنار هم، ضخامت و نوع مواد مصرفی.
در جوشكاری ورق و لوله استیل، به خصوص هنگامی كه دو ورق استیل مشابه هم نباشند، انتخاب نوع الكترود، سیمجوش و فیلر بسیار مهم است.
جوشكاری استیل با گاز Co2 یكی از ابتداییترین و قدیمیترین روشهای جوشكاری جوش استیل محسوب میشود. از جوشكاری استیل برای تولید استیل با ضخامت كم برای مصارف پر كاربرد مانند صنعت، كشاورزی، تهیه ظروف خانگی، كشاورزی، خدمات شهری و ساختوساز استفاده میشود. امروزه جوشكاری با گاز آرگون در تغییر آلیاژ و شكل استیل، تحول و كاربردهای مختلف ایجاد كردهاست.
به وسیله آزمون و خطا، از تركیب استیل با فلزات و مواد ناهماهنگ برای جوشكاری استفاده كردهاند و به نتایج كاربردی نیز رسیدهاند. جوشكاری استیل با برق، جوشكاری استیل با ورق ضخامت كم، جوشكاری استیل با قلع و جوشكاری با هوا برش، جوشكاری استیل به مس و جوشکاری استیل با الکترود نمونههایی از این تركیب ناهمگون استفاده از مواد مختلف در جوشكاری هستند كه نتایج مختلفی نیز به بار آوردهاند. روشهای مختلف جوشکاری استیل با الکترود با توجه به مصارف و کاربردشان و دستگاهی كه استفاده میشوند، متفاوتاند.
14 روش انجام جوشکاری استیل
روشهای مختلفی برای انجام جوشکاری استیل وجود دارند که ما 14 روش را برای شما معرفی کرده ایم :
1- جوشکاری آرگون استیل
جوشکاری آرگون استیل یکی از انواع جوشکاری TIG بر روی استیل است که از گاز آرگون برای فرآیند جوشکاری استفاده میكنند.
2- جوشکاری استیل با الکترود
جوشکاری استیل با الکترود با استفاده از الکترودهای آلیاژی مختلف، بدون نیاز به گاز محافظ، بدون نیاز به تخصص زیاد و با استفاده از دستگاه جوش ارزانقیمت، روشی از جوشكاری است كه بسیار مورد استقبال قرار گرفته.
جوشکاری استیل 304 با استفاده از تجهیزات سیمجوش استیل 304، زیر مجموعه جوشكاری استیل با الكترود محسوب میشود.
3- جوش استیل با اینورتر
اینورتر نوعی دستگاه و از قطعات کاربردی جوشکاری استیل است كه این نام را از تجهیزات این نوع جوشكاری اقتباس كردهاند.
4- جوشکاری استنلس استیل با گاز به سبك TIG
این روش جوشكاری كه در آن از فولاد ضد زنگ در حرارت پایین استفاده میكنند، از کیفیت بالا، قابلیت انعطافپذیری و طول عمر برخوردار است كه در فرآیند آن، از گاز آرگون در تركیب با گازهای هلیوم و هیدروژن استفاده میشود. این سبك جوشكاری به نسبت MIG پیچیدهتر و تخصصیتر است.
5- جوشکاری استنلس استیل با گاز به روش MIG
جوشکاری استنلس استیل با گاز محافظ(GMAW) که به آن MIG یا جوشكاری قوسی گفته میشود، فرایندی نیمه اتوماتیک است كه برای اتصال قوی دو قطعه، لازم است جوشكاری به صورت اصولی انجام شود.
در این روش از گاز آرگون و الكترود استفاده میكنند. از این سبك جوشكاری در صنایع مختلف استفاده میكنند، صنایعی نظیر نفت و گاز، پتروشیمی، نظامی، دریایی و غیره. در این سبك جوشكاری فلزات را به هم جوش میدهند.
همچنین بخوانید : راهنمایی صفر تا صد جوشکاری آرگون (TIG)
این فلزات شامل جوش استیل، جوش آلومنیوم، جوش مس به مس، استیل به مس و انواع جوشكاری لوله و ورق استیل كه با این روش جوشكاری امكانپذیر است. این روش به نسبت سبك TIG دارای سرعت بالاتر و شرایط انجام سهلتر است و نیاز به تخصص زیادی ندارد.
6- جوشکاری استنلس استیل با گاز به سبك نقطهای
جوشكاری به سبك نقطهای یکی از دسترسترین و ارزانترین روشهای جوشکاری محسوب میشود که به راحتی با كمك الكتریسیته در نقطه پایین ذوب فلز انجام شده و مانع از کجشدگی فلز میشود.
7- جوشکاری استنلس با برق
این روش جوشكاری با استفاده از دستگاههای مخصوص و کاربردی و نیروی الكتریسیته انجام میشود تا استیل را با درجه مقاومت بالا جوش دهد. جوشکاری استیل، در صنعت و تولیدات مختلف بسیار كاربردی است.
8- جوشكاری استیل با ضخامت كم
جوشکاری استیل با گاز آرگون یا ضخامت کم روشی از جوشكاری ظریفكاری است كه از آن برای ترمیم و تعمیر بدلیجات و نقره كه نیاز به جوشهای ظریف دارند، استفاده میشود.
جوش استیل(GTAW) و یا جوشکاری لیرزی (LBW) كارهای ظریفی هستند و از اینرو برای جوشكاری از گاز آرگون استفاده میكنند.
9- جوش استیل با فلزات مختلف
جوشکاری استیل با قلع، جوشکاری استیل به مس و دیگر فلزات از جمله تیتانیوم روشهای دیگر جوشكاری هستند كه از آنها به منظور تعمیر و تهیه لوازم استیل در تركیب با فلزات استفاده میكنند. این روش جوش استیل با دستگاههای مخصوص و با ظرافت خاصی صورت میگیرد كه زیر مجموعه جوشكاری استیل با ضخامت كم است.
10- جوشکاری استیل با هوا برش
این روش جوشکاری که به آن جوشکاری گاز اکسی استیلن نیز گفته میشود و باید به وسیله تجهیزات خاصی انجام شود، بسیار قدیمی و کاربردی است و مصارف صنعتی فراوان دارد.
11- جوش استیل با Co2
این روش جوشکاری استیل با استفاده از گاز دی اکسیدکربن، از ابتداییترین روشهای جوشکاری محسوب میشود که اولین بار در سال 1954 میلادی مورد استفاده قرار گرفت. امروزه گاز آرگون جایگزین آن شدهاست. است.
12- جوشکاری زیر پودری استیل
از این روش جوشکاری برای صفحات ضخیم استفاده میشود که با لوازم مخصوص از جمله انواع پودر جوشکاری امكانپذیر است و در تهیه ورقههای استیل مورد استفاده قرار میگیرد.
13- جوشکاری ظروف استیل
جوشكاری ظروف استیل یکی از پر کاربرد ترین جوشکاریهاست كه برای ترمیم، تعمیر و تولید ظروف با جنس استیل مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش از جوش استیل به استیل و استیل به مس زیاد استفاده میكنند.
14- جوشکاری ورق نازک استیل
این روش جوشکاری بسته به ضخامت ورقه استیل در چند حالت استفاده میشود. جوشكاری به صورت جامد و جوشكاری با محافظت گازهای هلیوم، آرگون و نظایر آن.
- جوشکاری دستی ورق استیل با الکترود
- جوشکاری ورق استیل با فیلر توپودری
همچنین بخوانید : سیم جوش توپودری چیست؟
- جوشکاری ورق استیل زیر پودری
- جوشکاری ورق استیل با تنگستن و گاز محافظ
- جوشکاری ورق استیل با فیلر ذوبشونده و گاز محافظ
5 خاصیت ورق استیل
از خواص ورق استیل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1- ضریب انتقال حرارتی كم
2- ضریب انبساط حرارتی بالا به نسبت كربن استیل
3- تولید گرمای كمتر
4- تمایل به تَرَك گرم( در ورقهای استیل آستنیتی)
5- تمایل به ترك سرد( در ورقهای استیل مارتنزیتی)
عملكرد جوشكاری استیل با الكترود
جوشکاری استیل با الکترود یا قوس الكتریكی یا جوشكاری الكترود دستی، روشی قدیمی و پركاربرد برای جوش و اتصال است و فرآیندی است كه در آن از الكترود و نیروی برق برای جوشهایی به ضخامت بیش از 3 میلیمتر استفاده میشود.
از این روش جوشكاری به شكل وسیعی در صنایع مختلف نیز استفاده میكنند. عملكرد این روش به این صورت است كه حرارت حاصل از قوس الكتریكی، باعث ذوبشدن الكترود و قطعه مورد اتصال میشود و بدین ترتیب اتصال دو قطعه برقرار میگردد. جریان الكتریكی كه در این فرآیند استفاده میشود، میتواند متناوب یا مستقیم باشد.
الکترود مصرفی از یك هسته فلزی كه با مواد دارای خواص مختلف پوشیده شده و از آن برای مصارف مختلف استفاده میكنند. سوختنِ قسمتی از پوشش الکترود دودی ایجاد میكند که هم از حوضچه مذاب محافظت كرده و هم با جذب تشعشعات مضر قوس، از جوشکار محافظت مینماید.
قسمت دیگری از پوشش هم با ورود به حوضچه مذاب و جذب ناخالصیها، محافظت از فلز جوش تا هنگام سرد شدن را بر عهده دارد و این كل فرایند جوشکاری استیل با الکترود به زبان ساده است.
تجهیزات جوشکاری استیل با الكترود
جوشکاری استیل با الکترود نیز مانند روشهای دیگر كارهای صنعتی و فلزکاری تجهیزات خود را میطلبد. اصلیترین تجهیزات جوشكاری استیل با الكترود به شرح زیر می باشند
1- ژل جوشکاری استیل
ژل تمیز کننده استیل پرکاربردترین لوازم جوشکاری استیل با الکترود محسوب میشود كه پس از اتمام عملیات حرارتی برای تمیز کردن ناحیه جوش استیل از آن استفاده میشود.
2- سیم جوش استیل (الكترود)
سیمجوش استیل یا الكترود جوشکاری از دیگر قطعات اصلی و کاربردی در انجام این فرآیند است كه از آن برای جوشکاری فولادهای آستنیتی، فولادهای آستنیتی مقاوم به حرارت و فریتی مورد استفاده قرار میگیرد.
البته به طور كلی جوشکاری استیل با الكترود با توجه به کاربرد آن در صنایع مختلف از جمله جوشکاری زیر پودری استیل، جوشکاری ظروف استیل و موارد دیگر به لوازم و تجهیزات دیگری نیز نیاز دارد.
مصارف کاربردی جوشکاری استیل
از مصارف کاربردی جوشکاری استیل می توان به تعمیرات لوازم استیل، تهیه انواع ظروف استیل با طرحهای مختلف، تولیدات فلزی برای ساختمان سازی و همچنین تاثیر جوشکاری استیل در صنعت غذا و دارو از کاربردهای جوشکاری استیل میباشد.
فیدساکو فروشنده انواع الکترود جوشکاری و سیم جوش
فیدساکو فروشنده انواع محصولات با کیفیت الکترود جوشکاری ،سیم جوش ، ملزومات جوشکاری و مواد مصرفی جوشکاری می باشد. لطفا جهت اطلاع از قیمتها با شماره 02126209336 تماس حاصل فرمایید.
همراهان گرامی توجه داشته باشید جوشکاری استیل با الکترود بدلیل داشتن شرایط مطلوب مانند موجود بودن الکترودهای آلیاژی متنوع و گوناگون مورد استقبال بسیار زیادی قرار گرفته است.
جوشکاری استیل با برق – جوش استیل با دستگاه جوش معمولی – جوشکاری استیل با آرگون – جوش استیل با co2 – جوش استیل به استیل – جوش استیل طلایی